DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH ŠD RADENSKA POMGRAD!

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad Murska Sobota se predstavlja na spletu že od leta 2002. Na teh spletnih straneh boste našli aktualne in manj aktualne novice, rezultate turnirjev, seznam članov, kroniko aktivnosti društva, objavljeno je tudi lepo število fotografij naših članov in članic... in še marsikaj drugega.

Informacije o treningih, turnirjih, dogodkih na naslovu:
info@sah-drustvo-ms.si

Prostori ŠD Radenska Pomgrad se nahajajo na Kocljevi ulici 14 v Murski Soboti.
Zemljevid | Slike

Prijava na Področno posamično osnovnošolsko prvenstvo - Gornja Radgona, 15. 12. 2018 (obvezne predprijave do petka, 14. 12. do 12:00 ure)

Šahovski treningi

Pridružite se nam na Facebooku...

Naslednjih pet turnirjev:
11.12. ob 18:00, klubski prostor: Cuger za mesec december
15.12. ob 8:45, OŠ Gornja Radgona: Področno posamično osnovnošolsko prvenstvo - VEČ

Zadnjih pet novic:

 • 31. odprto prvenstvo Pomurja v pospešenem šahu
  V Murski Soboti je v klubskih prostorih ŠD Radenske Pomgrad potekalo v času od 9. do 23. 10. 2018 31. odprto prvenstvo Pomurja v pospešenem šahu katerega se je udeležilo 16 tekmovalcev in tekmovalk.

  V absolutni konkurenci je slavila Ljutomerčanka Barbara Skuhala, katera je ubranila lanski naslov najboljše pred Matejem Grahom in Leo Števanec.

  Med nižje kategorniki je bil najboljši Jaka Kočar, v kategoriji fantov do 12 let je slavil Casar Izdor pred Mohar Tianom, pri dekletih v starostni skupini do 12 let pa je bila najbolje uvrščena Lukač Ema pred Casar Zalo.
  REZULTATI FOTOGRAFIJE
 • Mladinsko evropsko prvenstvo v pospešenem šahu

  Reprezentanca Slovenije na mladinskem evropskem prvenstvu v pospešenem šahu v Oradeji v Romuniji - 31.07. do 05.08.2018
 • Barbara Skuhala postala ženska FIDE mojstrica
  V Portorožu se je končal 12. mednarodni šahovski turnir Portorož open 2018. Kot turnir bo zapisan v zgodovino našega kluba saj je z odlično igro na turnirju naši članici Barbari Skuhala uspelo preseči mejo osvojenih 2100 ratinških točk in tako postati prva ženska FIDE mojstrica v dolgoletni zgodovini našega kluba in kot drugi Pomurki za Leo Števanec.
  Barbara je letos dosegle lepe uspehe tako na Evropskem hitropoteznem prvenstvu v Gruziji, v ženski ligi, na turnirju Pula open, predvsem pa je odlično igrala v Portorožu, kjer je v absolutni konkurenci zasedla osmo mesto in prvo v ženski konkurenci. Zato pa so z dobro igro prišle tudi potrebne točke in uspeh za zgodovino kluba.
  REZULTATI

 • 4. turnir ob koncu šolskega leta
  Organizator prvo mesečnega turnirja za mesec junij je bila ŠD Radenska Pomgrad ŠS Ljutomer in to v OŠ Janeza Kuharja na Razkrižju. Tekmovanja se je udeležilo 26. šahistov in šahistk iz desetih pomurskih osnovnih šol. Igrali so sedem kol z igralnim tempom 7 minut + 3 sekunde dodatka na potezo.

  Pred začetkom tekmovanja sta navzoče pozdravila vodja ŠS Ljutomer Vladimir Skuhala in mentorica šolskega šahovskega krožka OŠ Razkrižje ga. Leonida Šeruga.

  Po odigranih sedmih kolih smo dobili naslednji vrstni red:
  absolutno:
  1. mesto Lenček Kranjec Dani 6,5 točke OŠ Fokovci
  2. mesto Kočar Jaka        6,0 točke OŠ Tišina
  3. mesto Lukač Alina        5,5 točke OŠ I. Murska Sobota
   
  med šahistkami
  1. mesto Lukač Ema        5,0 točk  OŠ I. Murska Sobota
  2. mesto Žlebič Eva         4,0 točke OŠ Bakovci
  3. mesto Ivezič Ivana        3,0 toke  OŠ Razkrižje
   
  šahisti do 9 let
  1. mesto Panker Martin     4,5 točke OŠ Dokležovje
  2. mesto Mohar Tian       4,0 točke OŠ III. Murska Sobota
  3. mesto Rajh Tai          4,0 točke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer
   
  šahisti do 12 let
   
  1. mesto Hozjan Tian       4,5 točke  DOŠ I. Lendava
  2. mesto Grof Aleks         4,0 točke DOŠ I. Lendava
  3. mesto Mulec David       4,0 točke  OŠ Razkrižje
  
  Na koncu se zahvaljujemo ravnateljici OŠ Janeza Kuharja Razkrižje ga. profesorici Anici ŠIMONKA za gostoljubje in seveda tekmovanje je bilo sofinancirano s sredstvi LPŠ Ljutomer za leto 2018.

  REZULTATI
  FOTOGRAFIJE
 • Zmagovalec Broda 2017/2018 je Jernej Skuhala
  Pri brodu v Krogu je bil zaključni hitropotezni šahovski turnir ŠD Radenska Pomgrad, na katerem se je pomerilo 41 igralcev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Po devetih kolih je slavil Matej Grah, ki je zbral sedem točk in pol, drugo mesto je osvojil Matej Titan (7), tretji pa je bil Jernej Skuhala (7).

  Turnirju je sledil še tradicionalni cuger za nagrado broda. Tekmovalo je 12 igralcev, po sedmih kolih sta prvi dve mesti zasedla Denis Gjuran (6) in Jernej Skuhala (5,5), ki sta se nato pomerila v finalu na brodu. Zmagal je Skuhala z belimi figurami.

  Ob priložnosti so razglasili tudi najboljše šahiste hitropoteznih turnirjev ŠD Radenska Pomgrad v sezoni 2017/2018. Najuspešnejši so bili Denis Gjuran (438), Matej Titan (342) in Boris Kovač (328).

  REZULTATI - 10. konectedenski hitropotezni turnir
  REZULTATI - 10. konectedenski hitropotezni turnir - mladi
  REZULTATI - NAGRADA BRODA
  SKUPNO TOČKOVANJE konectedenskih turnirjev Radenske Pomgrad
  FOTOGRAFIJE