DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH ŠD POMGRAD!

Šahovsko društvo Pomgrad Murska Sobota se predstavlja na spletu že od leta 2002. Na teh spletnih straneh boste našli aktualne in manj aktualne novice, rezultate turnirjev, seznam članov, kroniko aktivnosti društva, objavljeno je tudi lepo število fotografij naših članov in članic... in še marsikaj drugega.

Informacije o treningih, turnirjih, dogodkih na naslovu:
info@sah-drustvo-ms.si

Prostori ŠD Pomgrad se nahajajo na Kocljevi ulici 14 v Murski Soboti.
Zemljevid | Slike

Šahovski treningi

Pridružite se nam na Facebooku...

Naslednjih pet turnirjev:

Zadnjih pet novic:

• Točkovanje konectedenskih turnirjev 2020/2021
    Objavljen je trenutni skupni vrstni red konectedenskih turnirjev v letu 2020/2021. POVEZAVA
    Morebitne napake nam prosim sporočite po elektronski pošti.
    22. 8. ste lepo vabljeni na zaključni konectedenski turnir v tem sklopu točkovanja, ki bo prav tako potekal pri brodu na reki Muri v Krogu.
  • Tradicionalni konectedenski turnirji ponovno na sporedu !
    Vabimo vas, da se udeležite tradicionalnega konectedenskega turnirja v hitropoteznem šahu, ki bo v nedeljo, 11. julija z začetkom ob 9.00 uri v prenovljenih prostorih objekta pri brodu na reki Muri v Krogu. Planiramo izvedbo vsaj štirih turnirjev, ki bi jih izvedli v dvotedenskih intervalih, in sicer bi naj bili vsi turnirji na prostem. Turnirji bodo organizirani pod enakimi pogoji kot v preteklosti. Vljudno vabljeni!
  • Redni občni zbor
    Redni občni zbor društva bo v torek, 29. 06. z začetkom ob 18:30 uri v klubskih prostorih. Glede na veljavna navodila NIJZ prosimo za predhodno prijavo po elektronski pošti (info@sah-drustvo-ms.si) ali na GSM (Igor Kos 041 680 804).
  • Rezultati mladinskega Pomurskega klubskega prvenstva
    D12 1. Eva Žlebič D14 1. Ema Lukač F8 1. Miha Rantaša F10 1. Klemen Anderlič F12 1. Tian Mohar 2-3. Jakob Anderlič 2-3. Samo Škof F20 1. Nejc Hanc
  • Umrl je Radule Staševič - Raša
    V enaindevetdesetem letu je umrl najstarejši član društva Radule Staševič - Raša. V knjigi Soboški šah, avtorjev Alojza Kosa in Milana Jeršeta, zasledimo, da je Raša prvič igral za člansko ekipo v počasnem šahu v letu 1968. Naslednje leto je postal član upravnega odbora, leta 1975 tajnik ter v obdobju dveh let od začetka 1978 do 1980 je bil predsednik društva. V kasnejših letih je poseben pečat v klubskem življenju pustil kot dolgoletni sodnik na različnih šahovskih tekmovanjih. Sodnik je postal leta 1976 in kasneje je napredoval v državnega sodnika. Vrsto let je sodil na vsakoletnem ciklusu konectedenskih turnirjev, kjer je z avtoriteto reševal reklamacije posameznih šahistov.