DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH ŠD RADENSKA POMGRAD!

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad Murska Sobota se predstavlja na spletu že od leta 2002. Na teh spletnih straneh boste našli aktualne in manj aktualne novice, rezultate turnirjev, seznam članov, kroniko aktivnosti društva, objavljeno je tudi lepo število fotografij naših članov in članic... in še marsikaj drugega.

Informacije o treningih, turnirjih, dogodkih na naslovu:
info@sah-drustvo-ms.si

Prostori ŠD Radenska Pomgrad se nahajajo na Kocljevi ulici 14 v Murski Soboti.
Zemljevid | Slike

Utrinki s 25. posamičnega šahovskega državnega prvenstva mladih do 8, 10, 12, 14, 16 in 18 let za leto 2018 v Portorožu. (Avtor fotografij: Tadej Kumin) KLIKNI TUKAJ

Šahovski treningi

Pridružite se nam na Facebooku...

Naslednjih pet turnirjev:
Ni turnirjev!

Zadnjih pet novic:

• 4. turnir ob koncu šolskega leta
    Organizator prvo mesečnega turnirja za mesec junij je bila ŠD Radenska Pomgrad ŠS Ljutomer in to v OŠ Janeza Kuharja na Razkrižju. Tekmovanja se je udeležilo 26. šahistov in šahistk iz desetih pomurskih osnovnih šol. Igrali so sedem kol z igralnim tempom 7 minut + 3 sekunde dodatka na potezo.

Pred začetkom tekmovanja sta navzoče pozdravila vodja ŠS Ljutomer Vladimir Skuhala in mentorica šolskega šahovskega krožka OŠ Razkrižje ga. Leonida Šeruga.

Po odigranih sedmih kolih smo dobili naslednji vrstni red:
    absolutno:
    1. mesto  Lenček Kranjec Dani  6,5 točke  OŠ Fokovci
    2. mesto  Kočar Jaka                6,0 točke  OŠ Tišina
    3. mesto  Lukač Alina               5,5 točke  OŠ I. Murska Sobota

med šahistkami
    1. mesto Lukač Ema                5,0 točk   OŠ I. Murska Sobota
    2. mesto Žlebič Eva                  4,0 točke  OŠ Bakovci
    3. mesto Ivezič Ivana               3,0 toke   OŠ Razkrižje

šahisti do 9 let
    1. mesto  Panker  Martin          4,5  točke  OŠ Dokležovje
    2. mesto  Mohar  Tian              4,0 točke  OŠ III. Murska Sobota
    3. mesto  Rajh Tai                    4,0 točke  OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

šahisti do 12 let

1. mesto Hozjan Tian              4,5 točke   DOŠ I. Lendava
    2. mesto Grof Aleks                 4,0 točke  DOŠ  I. Lendava
    3. mesto Mulec David              4,0 točke   OŠ  Razkrižje

Na koncu se zahvaljujemo ravnateljici OŠ Janeza Kuharja Razkrižje ga. profesorici Anici ŠIMONKA za gostoljubje in seveda tekmovanje je bilo sofinancirano s sredstvi LPŠ Ljutomer za leto 2018.

REZULTATI
    FOTOGRAFIJE
  • Zmagovalec Broda 2017/2018 je Jernej Skuhala
    Pri brodu v Krogu je bil zaključni hitropotezni šahovski turnir ŠD Radenska Pomgrad, na katerem se je pomerilo 41 igralcev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Po devetih kolih je slavil Matej Grah, ki je zbral sedem točk in pol, drugo mesto je osvojil Matej Titan (7), tretji pa je bil Jernej Skuhala (7).

Turnirju je sledil še tradicionalni cuger za nagrado broda. Tekmovalo je 12 igralcev, po sedmih kolih sta prvi dve mesti zasedla Denis Gjuran (6) in Jernej Skuhala (5,5), ki sta se nato pomerila v finalu na brodu. Zmagal je Skuhala z belimi figurami.

Ob priložnosti so razglasili tudi najboljše šahiste hitropoteznih turnirjev ŠD Radenska Pomgrad v sezoni 2017/2018. Najuspešnejši so bili Denis Gjuran (438), Matej Titan (342) in Boris Kovač (328).

REZULTATI - 10. konectedenski hitropotezni turnir
    REZULTATI - 10. konectedenski hitropotezni turnir - mladi
    REZULTATI - NAGRADA BRODA
    SKUPNO TOČKOVANJE konectedenskih turnirjev Radenske Pomgrad
    FOTOGRAFIJE
  • Lep uspeh naših šahistk na Državni in 1. ženski ligi
    V Murski Soboti sta v hotelu Diana potekali Državna ženska liga in 1. ženski liga. V Državni ženski ligi je tekmovalo sedem ekip, ki so odigrale šest kol, eno kolo pa je bila ena od ekip prosta. Pari so se določali po Bergerjevem sistemu.
    Ekipa ŠD Radenska Pomgrad je nastopila v postavi Skuhala Barbara, Gabriella Hitter in Maja Hočevar. Dekleta so v prvem kolu izgubile z ŽŠK Maribor z 2,5 : 0,5, igrale neodločeno 1,5 : 1,5 z ekipami iz Celja in Kočevja ter premagale ekipe Prevodi Dvojka iz Kranja 2 : 1 , Komende 2,5 : 0,5 in Ljubljane z 2:1. Na koncu so osvojile odlično 3. mesto, ki jim je v boju z ekipo Kočevja pripadlo po četrtem kriteriju. Prve tri uvrščene ekipe so končale vse z 8 osvojenimi meč točkami s tem, da je ekipa ŽŠK Maribor imela 11 igralnih točk, ekipi Kočevja in ŠD Radenske Pomgrad pa sta zbrali 10 igralnih točk. Dekleta so posebej presenetila z zmago proti favoritinjam lige ekipi Ljubljane, kjer sta zmagi prispevali Skuhalova in Hitterjeva. Posebej izstopa zmaga Skuhalove, ki je nadigrala velemojstrico in mladinsko svetovno prvakinjo Lauro Unuk.

V soboto in nedeljo pa so dekleta odigrale tudi kvalifikacije za vstop v Državno žensko ligo, 1. žensko ligo. Nastopilo je 21 ekip, med njimi sta si z nastopom izkušnje nabirali tudi naši mladi šahistki Alina Lukač in Ema Lukač. Le-ti sta prav tako presenetile z dobro igro in na koncu po odigranih devetih kolih zasedli odlično 10. mesto. V višji rang tekmovanja se je uvrstila ekipa iz Krškega.
    Državna ženska liga FOTOGRAFIJE Prva ženska liga FOTOGRAFIJE
  • Posamično člansko DP
    V času od 27. 04. do 04. 05. je potekalo v Ljubljani posamično državno prvenstvo članov in članic. Pri članicah je Barbara Skuhala zasedla osmo mesto med desetimi udeleženkami. Pri članih po daljšem času nismo imeli predstavnika, državni prvak pa je postal naš dolgoletni član Boris Markoja, ki je v tem leto prestopil k ŽŠK Maribor. Vse čestitke Borisu, ki je prepričljivo zmagal, saj je dosegel šest zmag in tri remije ter dosegel zmogljivostni rating 2566.
  • Novi člani upravnega odbora
    Na rednem občnem zboru društva, ki je bil dne 26. 03. 2018, so bili izvoljeni novi trije člani sicer sedemčlanskega upravnega odbora, in sicer Maja Hočevar, Matej Titan in Tadej Kumin, ki so zamenjali dosedanje člane, to je Mitja Kovač, Timotej Milanov in Ludvik Titan, ki so jim odstopili svoje mesto po svoji želji.