DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH ŠD RADENSKA POMGRAD!

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad Murska Sobota se predstavlja na spletu že od leta 2002. Na teh spletnih straneh boste našli aktualne in manj aktualne novice, rezultate turnirjev, seznam članov, kroniko aktivnosti društva, objavljeno je tudi lepo število fotografij naših članov in članic... in še marsikaj drugega.

Informacije o treningih, turnirjih, dogodkih na naslovu:
info@sah-drustvo-ms.si

Prostori ŠD Radenska Pomgrad se nahajajo na Kocljevi ulici 14 v Murski Soboti.
Zemljevid | Slike

Šahovski treningi

Pridružite se nam na Facebooku...

Naslednjih pet turnirjev:
26.05. ob 9:00; Dokležovje, Gasilski dom: 8. konectedenski turnir v hitropoteznem šahu

Zadnjih pet novic:

• Odličen rezultat Skuhale!
    Med 19. in 21 aprilom je potekal Študentski šahovski pokal filijale MGU Lomonosov v Kopru. Iz našega kluba se je turnirja udeležil Jernej Skuhala in dosegel odličen rezultat.Med 93 šahisti iz 16 držav je dosegel 3. mesto.

REZULTATI
  • Pomlajena ekipa do odličnega 2. mesta na pokalu Slovenije
    Med 12.4 in 14.4 je potekal Pokal Slovenije. Igralo se je 5 kol po švicarskem sistemu.
    Našo ekipo so zastopali sledeči igralci:
    -Aleš Lazar 1 točka/ 2 partiji
    -Marko Coklin 2/3
    -Matej Titan 4/5
    -Jaka Meglič 3,5/5
    -Martin Mohar 2,5/5

Kljub mladi ekipi je naša ekipa dosegla 2.mesto in za 1.mesto je zmanjkalo pol točke "bucholza".

FOTOGRAFIJE
    SPLETNA STRAN
  • Redni občni zbor društva
    Dne 13. 03. 2019 je bil v klubskih prostorih redni občni zbor društva, ki se ga je udeležilo 27 članov oz. članic, staršev in simpatizerjev društva. Doseženi ekipni rezultati v letu 2018 so bili zopet zelo dobri. Društvo je na tekmovanju ŠZS za najboljši klub zmagalo že peto leto zapored. V obdobju od 2010 naprej smo dvakrat zasedli drugo mesto (2012 in 2013), sedemkrat pa smo zmagali! Slabše rezultate pa smo v preteklem letu zasedli v posamičnih konkurencah. Izpostavimo lahko le osvojena naslova državnih prvakov Barbare Skuhala v pospešenem šahu in Jerneja Skuhale na univerzitetnem prvenstvu v hitropoteznem šahu. Barbara Skuhala je kot prva članica društva osvojila naslov ženske FIDE mojstrice in po petih letih smo zopet dobili novega mojstrskega kandidata, in sicer je to postal Jaka Meglič. Na lastno željo so odstopili trije člani upravnega odbora, in sicer že po enem letu Maja Hočevar in Tadej Kumin ter presenetljivo tudi dolgoletni zelo aktivni član društva Vladimir Skuhala. Izvoljeni so bili novi trije člani upravnega odbora Matej Grah, Igor Kočar in Majda Kovač. Vladimir Skuhala je odstopil tudi iz preostalih funkcij, ki jih je opravljal že več let, in sicer kot vodja podružnice v Ljutomeru in kot kapetan druge članske ekipe.

Po večletnem premoru je bil zopet podeljen naslov častni član društva. Kot deveti zaslužni član društva je ta častni naziv prejel Matija Gabor, rojen leta 1948, ki je že kot mladinec začel igrati za soboško šahovsko društvo. S sedemnajstimi leti je postal mladinski prvak Pomurja, leta 1985 je osvojil naslov mojstrskega kandidata, v letu 1994 je postal klubski prvak v počasnem šahu. Že v letu 1975 mu je bila zaupana funkcija kapetana prve ekipe, ki jo je opravljal več kot 23 let. Največji uspeh je kot igralec in kapetan ekipe dosegel leta 1996, ko so člani postali državni prvaki in so nastopili na evropskem tekmovanju v Londonu. Leta 1980 je opravil tečaj za republiškega šahovskega sodnika in je sodil dolgo vrsto let na raznih tekmovanjih. Kot dolgoletni predsednik nadzornega odbora je še zmeraj aktiven tudi v organih društva.
  • Odlični rezultati ŠD Radenske Pomgrad na hitropoteznih in pospešenih prvenstvih
    Na zadnjem državnem prvenstvu v pospešenem in hitropoteznem šahu se je ŠD Radenska Pomgrad odrezala odlično in v Prekmurje prinesla 3 zlata odličja.
    Pospešeno ekipno člansko prvenstvo
    Ekipa: Gjuran Denis, Titan Matej, Skuhala Jernej, Skuhala Luka Ekipa je dosegla odlično 1.mesto v zelo močni konkurenci. (5 zmag in 2 remija).
    Pospešeno ekipno prvenstvo članic
    Ekipa: Skuhala Barbara, Hočevar Maja Ekipa je dosegla odlično 2.mesto (3 zmage in 2 remija).
    Hitropotezno ekipno člansko prvenstvo
    1. Ekipa : Skuhala Jernej, Titan Matej, Skuhala Luka, Grah Matej Ekipa je dosegla odlično prvo mesto (6 zmag, 3 remiji).
    2. Ekipa: Gruškovnjak Tomislav, Boris Kovač, Gruškovnjak Jože, Cmor Nino Ekipa je dosegla 12. mesto (3 zmage, 1 remi in 3 porazi).
    Hitropotezno ekipno prvenstvo članic
    Ekipa : Skuhala Barbara, Hočevar Maja Ekipa je dosegla odlično 1.mesto (5 zmag, 1 remi ).
    Vzporedno je še potekalo posamezno prvenstvo v omenjenih kategorijah. Naši člani so dosegli naslednje rezultate:

Državno člansko prvenstvo v pospešenem šahu:

6.mesto Matej Titan
    9.mesto Denis Gjuran
    25.mesto Luka Skuhala
    33. mesto Boris Kovač
    40.mesto Matej Grah

Državno prvenstvo članic v pospešenem šahu:
    3.mesto Barbara Skuhala
    6.mesto Maja Hočevar

Državno člansko prvenstvo v hitropoteznem šahu:
    14.mesto Jernej Skuhala
    15.mesto Luka Skuhala
    33.mesto Matej Titan
    38.mesto Jože Gruškovnjak
    48.mesto Matej Grah

Link do tekmovanja
    SLIKE
  • Skupni vrstni red po desetih mesečnih brzoturnirjih ŠD Radenska - Pomgrad za leto 2018
    Člani:
    1. Denis Gjuran 117 točk (tretja zmaga zapored)
    2. Boris Kovač 109
    3. Danilo Hari 68
    4. Igor Kos 50
    5. Jože Gruškovnjak 36
    Skupaj 14 igralcev s točkami.

Mladinci:
    1. Dani Lenček Kranjec 90 točk (zmagal prvič, lani drugi)
    2. Nejc Hanc 72
    3. Joži Lenček Kranjec 71
    4. Alina Lukač 64
    5. Maj Pečnik 45
    Skupaj kar 35 igralcev s točkami.