DOBRODOŠLI NA SPLETNIH STRANEH ŠD POMGRAD!

Šahovsko društvo Pomgrad Murska Sobota se predstavlja na spletu že od leta 2002. Na teh spletnih straneh boste našli aktualne in manj aktualne novice, rezultate turnirjev, seznam članov, kroniko aktivnosti društva, objavljeno je tudi lepo število fotografij naših članov in članic... in še marsikaj drugega.

Informacije o treningih, turnirjih, dogodkih na naslovu:
info@sah-drustvo-ms.si

Prostori ŠD Pomgrad se nahajajo na Kocljevi ulici 14 v Murski Soboti.
Zemljevid | Slike

Prijava na Področno posamezno osnovnošolsko prvenstvo (obvezne predprijave do petka, 25. 11. do 12:00 ure)

Razpis področnih osnovnošolskih šahovskih prvenstev za POMURJE v šolskem letu 2022/23

Šahovski treningi 2022/23

Pridružite se nam na Facebooku...

Naslednjih pet turnirjev:
09.12.2022 ob 18:00; klubski prostor: Slovenija šahira 2022 Kvalifikacije Murska Sobota

Zadnjih pet novic:

• Rezultati šahovskega turnirja mladih šahistov v ŠD Pomgrad
    V sredo, 16. 11. 2022 je v prostorih šahovskega društva Pomgrad potekal turnir za mlade šahiste, ki se ga je udeležilo 23 šahistk in šahistov iz osnovnih šol. Največ učencev je bilo iz OŠ Bogojina. Razdelili so se v 2 skupini in sicer od 1. do 5. razreda, ter od 6. do 9. razreda. Učenci so se pomerili po Bergerjevem sistemu v 11 partijah in pokazali so zelo zavzeto igro. Rezultati po skupinah so bili sledeči:

REZULTATI MLAJŠE SKUPINE (1. - 5. RAZRED)
    1. Kevin Rožman
    2. Jurij Vratarič
    3. Jakob Gregorec
    4. Jakob Majc
    5. Diego Horvat

sledijo: Neo Hozjan, Luka Antolin, Nejc Hartman, Shazim Asad, Danijela Horvat, Ela Casar in Ariz Asad
    REZULTATI STAREJŠE SKUPINE (6. - 9. RAZRED)
    1. Boris Jakšič Rengeo
    2. Lilit Mihoković
    3. Zala Raus
    4. Neva Mihoković
    5. Hana Edina Tomašič

sledijo: Aleks Grčar (spada v mlajšo skupino), Miša Ošlaj, Ema Unger, Ana Casar, Ana Lucija Dragoljevič, Marija Casar

ČESTITKE VSEM ŠAHISTKAM IN ŠAHISTOM ZA USPEŠNO IGRO!

• Rezultati šahovskega turnirja mladih
    V sredo, 26. 10. 2022 smo v prostorih ŠD Pomgrad izvedli turnir za osnovnošolce. Udeležilo se ga je 14 tekmovalcev različnih starosti. Nekateri tekmovalci so odigrali prvo tekmovanje, drugi so bili bolj izkušeni. Pomerili so se v 7 partijah po švicarskem sistemu. Vsi so pokazali dobro igro in borbenost, posebej napeto je bilo na vrhu. Prvih 5 mest je pokazal dodatni izračun zaradi delitve 1. ter 3. - 5. mesta.

Rezultati so bili sledeči:
    1. mesto: Lilit Mihoković
    3. mesto: Boris Jakšič Rengeo
    4. mesto: Zala Raus
    5. mesto: Aleks Grčar

sledijo: Ana Casar, Marija Casar, Hana Edina Tomašić, Miša Ošlaj, Ema Unger, Ana Lucija Dragoljevič, Diego Horvat, Marko Ostrić, Val Gerič Štajer.

ČESTITKE VSEM ŠAHISTKAM IN ŠAHISTOM!

Mentorica: Katarina Marič
  • Rezultati junijskega šahovskega turnirja mladih šahistov
    V sredo, 29. 6. 2022 smo izvedli naš zadnji šahovski turnir v tem šolskem letu. Udeležili so se ga 3 tekmovalci in odigrali so turnir dvokrožno. Po dveh krogih so imeli vsi isti rezultat, zato so morali igrati še en dodatni krog, ki bi določil zmagovalca.

Ker pa so v zadnjem krogu imeli vsi ponovno enako število točk, mest nismo mogli določiti. Zato si vsi trije delijo 1. do 3. mesto.

Na turnirju so nastopili: Boris Jakšič Rengeo ter Lilit in Neva Mihoković.

Ker je bi to naš 5. in zadnji turnir v tem šolskem letu smo določili tudi skupnega zmagovalca.

V vseh turnirjih je imela največ 1. mest Lilit Mihoković. Lilit je tako postala šahovska prvakinja ŠD Pomgrad v skupini mladih šahistov.

• Rezultati turnirja mladih šahistov
    V ponedeljek, 25. 4. 2022 smo v šahovskem društvu Pomgrad izvedli turnir za mlade obiskovalce šahovskih srečanj. Tokrat se je trunirja udeležilo 6 tekmovalcev. Njihova igra kaže dober napredek in partije so bile napete.

Rezultati so sledeči:
    1. mesto: Boris Jakšič Rengeo
    3. mesto: Tai Šantavec

Sledijo: Aljaž Štivan, Natanael Marič in Irenej Marič.

Mentorica: Katarina Marič

• Rezultati šahovskega turnirja mladih šahistov
    V sredo, 23. 2. 2022 smo v šahovskem društvu Pomgrad izvedli turnir za udeležence šahovskih srečanj. Tokrat jih je nastopilo 6 in pomerili so se v 5 partijah. Boj za 2. - 4. mesto je bil napet, saj so se trije tekmovalci morali pomeriti ponovno. Vsi tekmovalci so prikazali dobro in zanimivo igro.

Rezultati so bili sledeči:
    1. mesto: Lilit Mihoković
    3. mesto: Boris Jakšič Rengeo